Благодети тимског рада

„Запањујуће је колико људи могу постићи уколико не брину ко ће (и да ли ће) добити похвалу“ – Свахили пословица
Ова пословица у највећој мери описује како је настао и радио тим окупљен у друштву ЕКОС на стварању образовног филма на тему „Моћ воде“, за који је Министарство просвете, науке и технолошког развоја, уз подршку компаније „Цептер“, расписало конкурс крајем 2015. године.
И да „нико од нас није паметан као сви ми“ (Кен Бланшард) доказало је мноштво идеја које су се рађале једна за другом и биле изазиване једна другом утимљеним главама мр Татјане Марковић-Топаловић, професора физике у Медицинској школи „Др Андра Јовановић“, Оливере Васић-Кикановић, дипл. географа и моје маленкости, наставника биологије у ОШ „Николај Велимировић“. Ред у ово мноштво, маестрално је својом руком унела Маја Мандић, дипл. биохемичар и председник друштва ЕКОС, обезбедивши да идеје буду и реализоване.

Најблагодетнији чланови тима биле су девојчице које су на свој начин испричале причу: Марија Живановић и Ања Петровић, ученице VII6  у издвојеној школској јединици ОШ „Николај Велимировић“ у Добрићу и Тања Враштановић, ученица IV године Медицинске школе „Др Андра Јовановић“ у Шапцу.

Не бисмо ништа могли без бескрајно стрпљивог сниматеља РТВ Шабац, Александра Павловића, који је такође допринео идејама и решењима и изузетне Кристине Љубисављевић чија је монтажа додатно истакла поруке филма.

Увек спреман за сарадњу уз жељу да да праве информације и допринесе образовању становништва, дипл. инжењер технологије и шеф изворишта ЈКП Водовод, Драган Исаиловић одговорио је на сва питања која су девојчице поставиле и овај пут био драгоцен сарадник.
Сањи Јанковић-Опанковић, школском психологу, захваљујемо на објашњењима која су утпотпунила филмску причу.

Да ништа није случајно, није. За песму „Поплава“, коју пева Здравко Чолић и коју смо користили у филму, текст је написао Душан Ковачевић који је родом из наших крајева.

Наш филм освојио је II награду у III категорији (7. и 8. разред). Као награду добили смо, за школу преко потребан, пречишћивач за воду који ћемо користити у издвојеној школској јединици у сеоском подручју.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

И, ево шта смо тимски постигли:

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: